Карадайъ: Мисията ни е да сме пазители на целостта

ДПС е гарант на мира и стабилността, каза лидерът на Движението

Карадайъ: Мисията ни е да сме пазители на целостта | StandartNews.com

„След 2009 година България няма посока, няма цели, няма приоритети”. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Ардино. Той подчерта, че страната ни се наблюдава „отстъпление в полето на правата и свободите, криза на демокрацията, криза на държавността, междуличностна война на персоните в институциите, което доведе и до политическа криза”.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ заръча на ДПС: 18 000 гласа и 4 мандата от Кърджали (ВИДЕО)

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ гласува за 7 секунди с № 7 (СНИМКИ)

Демокрацията се върна 30 години назад. Държавният апарат е подчинен в слугинаж на ГЕРБ, за да произвежда изборен резултат и да възпроизвежда властта на ГЕРБ, има срастване на една партия с държавния апарат, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че ДПС предупреди за това и припомни думите на почетния председател на Движението Ахмед Доган, че най-страшното е мутризацията на политиката. От 2009 г. изобличаваме този процес, изтъкна лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ още веднъж подчерта важността  и мисията на партията. „Мисията ни е  да сме пазители на целостта, да сме гарант на мира, стабилността и сигурността“, каза Карадайъ.

Президентът на евролибералите Илхан Кючюк изрази убеждението си, че „мисълта за съграждане, което се основава на приоритети и ясен план е на европейско ниво”. И изтъкна:  „Затова ДПС има план, който да ни изкара от кризата - икономическа, социална и политическа, план за развитие.“

„Трябва ни механизъм, които се основава на опита на ДПС в местната власт, подкрепата в НС, защото е необходимо да бъдат изковани нови закони от експерти  и необходимата политическа подкрепа“, заяви още Кючюк.

По-рано през деня централният предизборен лъч се срещна с членове и симпатизанти на партията в Джебел и  Кирково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай