Карадайъ: ДПС запазва относителния си дял

Моделът стани да седна не е промяна на модела ГЕРБ

Карадайъ: ДПС запазва относителния си дял | StandartNews.com

"На тези избори запазихме относителния си дял, вероятно ще запазим и мандатите си от предишните избори". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след излизане на първите резултати от вота. Според него, крайният резултат от изборите се дължи на ниската политическа активност, както и на известно притеснение от гласуването с машини.

ВИЖ ОЩЕ: 10 изненади на вота

„В последните 12 години призоваваме за възстановяване на нормалността и за демокрацията. Още през 2016 г. нашето мото бе рестарт на държавността”,  коментира Карадайъ. Той подчерта, че ДПС би подкрепило правителство само с условия – държавният апарат да е в услуга на гражданите и на бизнеса, а не в услуга на властта срещу опонентите й.

"Моделът стани да седна не е промяна на модела ГЕРБ", заяви още Мустафа Карадайъ и подчерта, че тепърва те ще анализират поведението на служебното правителство.Като важно условие за подкрепа, той посочи също така изготвяне на програма за ускорено икономическо развитие на страната на база на приоритетите на ЕС.

„Някои се опитаха да използват темата „Пеевски” като инструмент на тези избори, но това определено не сработи”, допълни Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай