Калоян Паргов: Консолидацията е ключова за БСП

Важно е резултатът ни да бъде такъв, че партията ни да е ключов фактор за формирането на ново управление, категоричен е лидерът на БСП - София

Калоян Паргов: Консолидацията е ключова за БСП | StandartNews.com

Консолидацията е ключова за БСП. Считам, че това е най-важният сигнал, който партията ни трябва да излъчи в този момент. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов по време на общоградската среща на партийния актив на Софийската организация с председателя на БСП и водач в 25 МИР Корнелия Нинова и водачите в 23 и 24 МИР Христо Проданов и Георги Свиленски.

По думите му БСП трябва да покаже, че е единна и целеустремена. „Да покажем, че вече сме си научили урока, знаем си задачата и сме готови да я реализираме. А именно - да привлечем към себе си и да консолидираме тази част от обществото, която иска започналата на 4 април промяна да се увенчае с успех. Но не с цената на политически авантюри и кадрови експерименти, а промяна, която да стъпи на опита и експертизата на системна и парламентарно утвърдена партия, каквато е БСП“, каза пред препълнената зала Паргов.

Според него е важно резултатът на левицата да бъде такъв, че партията да е ключов фактор за формирането на ново управление. „Управление, което да извърши промяната, но и да гарантира сигурност и стабилност в държавата. Управление, което ще работи в интерес на хората, с грижа за тях“, изтъкна лидерът на БСП - София.

„Вече доста постигнахме в консолидацията на лявото политическо пространство. Коалицията „БСП за България“ и нейните партньори имат пълното основание да претендират за доверието на широк кръг от избиратели, които споделят нашите ценности, принципи и управленски виждания за развитието на икономиката, на здравеопазването, на образованието, науката и културата, на социалната сфера, селското стопанство и т.н.“, отбеляза той.

Пред стотиците социалисти от София, които взеха участие в срещата, Паргов заяви, че разчита всички кандидати от трите листи в столицата да бъдат активни и убедителни по време на кампанията - да представят красноречиво своите идеи и да демонстрират поведение на отговорни политици. „Авангардът в тази надпревара са водачите на нашите листи. Те са локомотивът, който ще зададе и темпото, и посоката на кампанията ни“, добави той.

„По време на предишната кампания за изборите на 4 април епидемичната обстановка не ни позволи да направим такава среща, но днес сме тук всички заедно, за да си пожелаем попътен вятър по време на кампанията и успешно представяне на 11 юли“, завърши Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай