Петък,

ГЕРБ-СДС с приоритет - без такси за детските градини

От: РЕДАКТОР -
297
ГЕРБ-СДС с приоритет - без такси за детските градини
A
A
A

Кандидатите за народни  представители от коалиция ГЕРБ - СДС  във Варна  Таня Петрова, Жечка Георгиева,  инж. Владимир Ненков от Девня и Димитър Тодоров от Вълчи дол се срещнаха с директори на училища и детски градини в община Вълчи дол.

На срещата-разговор, на която бяха спазени задължителните противоепидемични мерки, бяха обсъдени проблемите и предизвикателствата, които стоят пред образованието.

Кандидатът за народен представител Таня Петрова посочи, че образованието винаги е  и ще бъде приоритет на ПП  ГЕРБ. Тя припомни, че през последните 4 години учителските заплати са се увеличи двойно, а в програмата за следващия мандат е заложено те да бъдат 125 % от средната за страната заплата, а на университетските преподаватели – 140 %. Друг приоритет е всички деца в предучилищните групи да бъдат освободени от такси.

Община Вълчи дол бе сред първите общини, които още през 2017 година освободиха от такса децата, посещаващи ясли и детски градини, а за последните 3 години, благодарение на Министерството на образованието са получени 4 училищни автобуса, които да извозват децата от родното населено място към съответното учебно заведение, а в най-скоро време предстои доставката на още един. Това каза кандидатът за народен представител Димитър Тодоров, който е председател на Общинския съвет във Вълчи дол.

На територията на варненската община има средно училище – в град Вълчи дол, две обединени училища – в селата Червенци и Михалич,  основно училище – в село Стефан Караджа, където е и Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство. Детските градини са четири. Всички училища, както обеща в началото на мандата  кметът Георги Тронков/ГЕРБ/, са обновени.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com