Ето всички кандидати на СДС

28 кандидат-депутати има синята партия

Ето всички кандидати на СДС | StandartNews.com

28 кандидати за народни представители има СДС. Те са част от общите листи в коалицията с ГЕРБ.  

Лидерът на партията Румен Христов води листата в 23-ти МИР в София. Той е доктор по икономика. Бил е министър на земеделието и храните, съветник на президента Жельо Желев и главен секретар на президента Петър Стоянов, депутат в 43-тото Народно събрание и председател на парламентарна комисия.

ВСИЧКИ КАНДИДАТИ НА СДС МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Главният секретар на СДС Илия Лазаров е втори в листата на ГЕРБ-СДС в Монтана. Той е магистър по международно право и международни отношения. Бил е началник на кабинета на президента Петър Стоянов 1997-2002-ра.

Двама сини кандидати са с на 3-та позиция в листите на ГЕРБ-СДС. Йордан Кръстанов е трети в листата в Пловдив-област. Той е магистър по икономика. Председател е на Управителния съвет на Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Има оранжерия за производство на зеленчуци.

Трето място в листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново заема Димитър Николов. Той е икономист по образование. По професия е журналист-издател. Председател е на УС на Българската асоциация на регионалните медии.

Петима кандидати на СДС са на четвърта позиция.

В Добрич под номер 4 в листата на ГЕРБ-СДС е Маргарита Калинова. Тя е лекар със специалност вътрешни болести и ендокринология. Председател е на Общинската организация на СДС-Балчик.

В Русе под номер 4 е Станимир Станчев. Той е финансист и мениджър в земеделския сектор. Втори мандат общински съветник от СДС в Русе и бивш заместник-областен управител.

В Силистра с 4 номер в листата на ГЕРБ-СДС е кандидатът на СДС инж.Петър Георгиев.Той е директор на Държавно горско стопанство - Силистра. Завършил е Висшия лесотехнически институт.

В Сливен 4-ти в листата на ГЕРБ-СДС е Пламен Крумов. Той е професионален футболист. Занимава се със семеен бизнес. Втори мандат е общински съветник от СДС в Сливен.

В Търговище 4-ти в листата на ГЕРБ-СДС е Явор Александров. Той е лекар в МБАЛ Търговище, специалист по ортопедия и травматология. Областен председател на СДС-Търговище. Бил е два мандата общински съветник от СДС.

Пета позиция кандидати на СДС заемат в 3 листи на коалицията. В Кюстендил пета в листата на ГЕРБ-СДС е Анелия Любенова. Тя е магистър по икономика. Работила е в сферата на образованието и здравеопазването. Областен председател е на СДС-Кюстендил.

В Ловеч пети в листата на ГЕРБ-СДС е Георги Митев. Той е лекар по дентална медицина. Завършил е Медицинска академия в София. Общински съветник и областен председател на СДС-Ловеч.

В Плевен пета в листата на ГЕРБ-СДС е Мариана Лазарова. Тя е лекар със специалност детски болести. Заместник-председател е на СДС, втори мандат. Управител на ДКЦ -2 в града.

Двама кандидати на СДС са на шести места. Във Видин шести е Николай Николов. Той е завършил Нов български университет със специалност финанси. Председател е на Съюза на българските автомобилисти в града. В Хасково шести в листата на ГЕРБ-СДС е Стефан Димитров, бивш кмет на Димитровград, председател на КРИБ-Хасково, прокурист на "Неохим" в Димитровград, радетел за водородни центрове в България.

Трима кандидати на СДС са на седми места в листите на коалицията. Борислав Миланов е 7-ми в Благоевград. Юрист по образование. Народен представител в 43-то Народно събрание. В Ямбол седми е Павел Додов, който има частен бизнес. Завършил е икономика на търговията, корпоративен мениджмънт и финанси. На седма позиция в Пернишката листа е Стефан Маринов - дългогодишен футболен съдия и председател на Футболно-съдийската колегия в гр. Перник. Няколко мандата е общински съветник и председател на Общинския съвет в Земен.

Трима са кандидатите на СДС на 8-мо място. Малина Златева е осма в Пазарджик. Тя е юрист и общински съветник, областен председател на СДС. Икономистът Иван Кънев е осми в Смолян, който е и областен председател на партията и Веселин Данчев в Габрово - предприемач, общински съветник и областен лидер на СДС.

Девета във Враца е Миглена Горанова, която е социален антрополог. Понастоящем е докторант. Била е общински съветник от СДС в Столичния общински съвет.

Десети във Варна е магистърът по електротехнологии Желез Железов, председател на общинската структура на СДС. На същата позиция в София област е Юлиян Леков - бивш член на НИС на СДС и настоящ областен председател на СДС. Бивш областен управител на Софийска област.

В листата в Пловдив е юристът Георги Липчев със специализации по международно право и международни отношения. Главен експерт е в министерството на икономиката. Той е на 15-то място. Петнайсти в 25 МИР -София е бизнесменът Пламен Юруков, който е бивш председател на ПП СДС , а на 14 място в софийския 23 МИР е Виктор Гусев - завършил европейски мениджмънт в Германия, с опит в сферата на инвестициите и финансите. В 24 МИР в София на 24 място е хирургът Антон Койчев, общински съветник и председател на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет. Той е член на НИС на СДС.

В листата на Стара Загора на 20-то място е Димитър Стаматов - управител на търговско дружество, специалист по международен маркетинг и председател на общинската структура на СДС в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай