Петък,

Слави представи експерти за министри, не водачи /ВИДЕО/

От: СТАНДАРТ -
333
Слави представи експерти за министри, не водачи /ВИДЕО/
A
A
A
  • Иска по-малко университети, 5 ресора в туризма, програма за подготовка на олимпийци

Екипи от експерти, а не водачи на листи представи Слави Трифонов. Единствено за себе си Дългия каза, че ще е водач на две места - във Варна и Стара Загора.

По коренно противоположен начин от традиционните партии, в живо предаване по телевизия 7/8 Трифонов показа част от лицата на „Има такъв народ”. На фона на презентация с акценти от програмата, новите политици разказваха какво ще правят в Народното събрание. Повечето лица са от кастинга за нови политици, организиран от Трифонов още в шоуто на „Слави”. По начина на представяне – по сектори, с по трима експерти, Слави даде директна заявка, че показва не депутати, а министерски екип.

Във време на пандемия Слави целенасочено започна от сектор "Здравеопазване". В него централно място има топ имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН.

В сектор "Икономика и финанси" водещите експерти са икономическият анализатор на КТ „Подкрепа” Мика Зайкова, банкерът от Люксембург Любомир Каримански и финансовият експерт Пламен Данаилов

В сектор "Правосъдие" остриетата на „Има такъв народ” са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова.

Намаляване на университетите, премахване на 12-и клас и развитие на професионалното образование предвижда партията на Слави в сектор "Образование". В него едно от лицата е учителката по история в Черноочене Юлия Чоркленева.

Обособяване на 5 стратегически ресора в туризма предвижда програмата на Слави. Те са морски, планински, балнео, уелнес и спа, конгресен и културен туризъм. Тук имената са завършилите и работили зад граница Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров, Виктор Гетов.

Експертът в енергетиката Иван Хиновски е начело на екипа в сектора. В сектор „Земеделие” водещото име е единственият ветеринарен одитор към ЕК и експерт по безопасност на храните за внос в ЕС Цветанка Войнова

Пълна ревизия на спортното министерство, стратегия за олимпийска подготовка, програма за развитие на спорта в обстоятелства като ковид-пандемията, предвижда партията на Слави в сектор „Спорт”.

Николай Радулов, бивш зам.-министър на вътрешните работи, води екипа в сектор „Сигурност”. Той също предвижда вълна ревизия на ведомството и контрол на сектора.

Пълната програма на "Има такъв народ" ще бъде представена утре.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички