Експерт на Слави пред Стандарт: До 3% по-малка осигурителна тежест

Въвеждаме необлагаем минимум, за да помогнем на семействата, казва топ финансистът Пламен Данаилов

Експерт на Слави пред Стандарт: До 3% по-малка осигурителна тежест | StandartNews.com

Намаляване на осигурителната тежест с до 3% предвижда партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. Това съобщи специално за „Стандарт” топ финансистът на партията Пламен Данаилов, който е кандидат за народен представител от „Има такъв народ” в 23 МИР в София.

Партията предвижда още данъчни стимули за инвестиции в производството - освобождаване от корпоративен данък при реинвестиране на печалбата на предприятията в производствени активи и възможност за ускорена амортизация.

Планираме въвеждане на обратно начисляване на ДДС за секторите "Плодове и зеленчуци" и "Биопроизводство" за осигуряване на конкурентно предимство на българските производители, както и увеличаване на прага за задължителна регистрация по ЗДДС - 100 хил. лв. и увеличаване на прага на вътреобщностно придобиване на 50 хил. лв., съобщи Данаилов.

Много е важно да се разбере, че реално само хората плащат данъци. Да, бизнесът бива облаган, но данъците и таксите, с които биват облагани компаниите, се прехвърлят към хората. Всяко намаляване на данъчната тежест ще остави допълнителни средства в хората, като тези пари за някои могат да се равняват на годишната такса на децата за детска градина или средствата, необходими за подготовка на децата за учебната година, категоричен е финансовият експерт.

Въвеждането на необлагаем минимален доход и семейното подоходно облагане ще реши и част от проблема с огромното социално неравенство в България, най-голямото като размер в целия ЕС, каза още Пламен Данаилов.

Сред мерките, които предвижда „Има такъв народ” са още:

  • Фискална децентрализация - преотстъпване на част от приходите от корпоративен данък и данък върху доходите на физическите лица  в централния бюджет на общините.
  • Отменяне облагането на лихви върху депозити и застрахователни плащания.

Какви други мерки предвижда партията на Слави Трифонов: Пламен Данаилов, ИТН: Необлагаем минимум в помощ на семействата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай