Доган заложи на младите за водачи на ДПС-листите

Знакови лица водят списъците на Движението за парламентарните избори

Доган заложи на младите за водачи на ДПС-листите | StandartNews.com

Ахмед Доган заложи на младите в ДПС за парламентарните избори на 4 април. Лидерите на младежките структури в страната ще водят листите в едни от най-важните градове. Така почетният председател на Движението д-р Доган дава знак за обновяването на партията, потвърдиха за "Стандарт" от ръководството на ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Мисията на ДПС е достоен живот

„ДПС работи заедно с младежите, предоставя им възможности да дават идеи и да ги реализират. Осъзнаването, че мисията на политиците е да служат на гражданите, за да направят живота им по-добър, е важно за младите хора. Това ги вдъхновява, кара ги да наблюдават, анализират, да прилагат познанията си и да постигат мечтите си”, каза в същото време лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю за партия АЛДЕ, публикувано на сайта на Движението.

Ето имената на известните досега водачи на ДПС-листи

Хасково - Сезгин Мехмед, председател на националната младежка организация на ДПС.

Велико Търново - Мъстън Мъстънов, председател на местната младежка структура на ДПС.

Бургас -  Севим Али, младежки лидер в региона.

Търговище - Джейхан Ибрямов, депутат на ДПС, бивш младежки национален лидер.

По две листи ще водят председателят на Движението Мустафа Карадайъ, който поема най-тежките райони - Кърджали и Шумен, и заместникът му Халил Летифов, който отива в Благоевград и в Стара Загора.

Доган знаково изпраща в бедния Северозапад двама от зам.-председателите на ДПС. Във Враца водач ще е Йордан Цонев, а във Видин - Станислав Анастасов. Този ход е знак желанието на ДПС да помогне с експертния си икономически потенциал развитието на региона.

Специално подчертано отношение в листите на ДПС се забелязва към жените, които са водачи в шест от националните листи.

Евродепутатката Иска Михайлова ще води листата в Пазарджик. В Сливен - начело е Хатидже Георгиева, бивша зам.кметица на Сунгурларе. В Габрово пък е Мелекбер Велева. В Плевен водаческото място запазва Велислава Кръстева.

Някои от настоящите депутати също запазват позициите си в бъдещите парламентарни листи.

Д-р Хасан Адемов отново поема водаческо място в Добрич.

Д-р Джевдет Чакъръв е изпратен в Силистра.

В Русе водач е досегашният депутат Бюрхан Абазов.

Във Варна също е настоящ парламентарист - Ерджан Ебатин.

Депутатът от Търговище Танер Али ще води листата на ДПС в Пловдив, на второ място е общинският председател на Движението Али Байрам. Според Байрам в Пловдив се очертава лидерска битка, което налага водачът на Движението да има достатъчно опит и авторитет. Пред БНР той заяви още, че страната има нужда от участието на ДПС в управлението, а предизборната кампания, която ще водят ще бъде експертна и неагресивна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай