Червените кметове наказаха Нинова

Червените кметове бойкотираха парашутистите от София и наказаха лидерката си

Червените кметове наказаха Нинова | StandartNews.com

Пълен разгром претърпя БСП в градовете, в които през 2019 г. направи пробив и спечели кметове. Червените кметове наказаха Корнелия Нинова заради парашутистите, които силово им спусна от София и отказа й да подкрепи местни личности.

ВИЖ ОЩЕ: БСП готова да подкрепи кабинет на Слави

Най-показателна е загубата в Перник. Войната, която Нинова лично поведе срещу кмета Станислав Владимиров, осигури трето място на партията й. Финансовият министър Кирил Ананиев осигури безапелационна победа на ГЕРБ. Партията на Борисов в града спечели 36,74 на сто от вота. Втори са хората на Слави Трифонов. Излъчената от тях Галя Бърдарска взе 17,48 процента и би "острието" на червените Стоян Мирчев.

Нинова, уникална катастрофа, провикна се още в изборната нощ Станислав Владимиров и обяви, че ще бъде първият човек, който ще потърси отговорност от лидера на БСП. „Когато ти си в идейна безпътица, когато си в организационна катастрофа, когато се опитваш силово да налагаш на структурите и листите, и мненията, и позициите, резултатът е точно такъв какъвто е в момента“, възмути се Владимиров.

Пратеният по неволя Таско Ерменков остана трети в Разград и не е ясно дали със своите 9,61 на сто ще хване мандат. Изглежда кметът Денчо Бояджиев не е мобилизирал на 100% структурите, за да работят за "парашутиста" от София.Очаквано, лидер в региона е ДПС с 40,08 на сто от гласовете. Втора е партията на Борисов с 22,35%. На четвърто място е Има такъв народ с 9,01 на сто.

Младото лъвче на БСП Крум Зарков се сгромоляса в Русе, където кметът Пенчо Милков, бивш депутат на социалистите, явно също не е ангажирал на пълни обороти местните партийни организации. И в Русе БСП е трета с 18,86% от гласовете. Сценаристът на Слави Светлин Стоянов (Има такъв народ) би спортния министър Красен Кралев (ГЕРБ) с много малко - 20,98 срещу 20,86.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай