БСП се хвали с готови листи

Имаме и реален план за управление на България, твърдят социалистите

БСП се хвали с готови листи | StandartNews.com

БСП се похвали с готови листи и програма за управление месец и половина преди вота за НС на 4 април. От "Позитано" 20 напомнят, че областните съвети на партията подредили имената с кандидатите за народни представители в 31-те избирателни райони на страната. Соцлидерката Корнелия Нинова вече пък събра водачите на листи, за да обсъди с тях платформата за изборите на БСП, визуализацията на кампанията  и организацията на изборния ден.

От БСП се хвалят, че освен листи и предизборна платформа, имат и реален план за управление на България. Дават за пример своята „Визия за България“, както и и думите на самата Нинова, че е необходим цялостен план за управление, който не е с хоризонт до изборите, а стратегически проект за управление за години наред от няколко правителства. Критикуват властта, че не предлага реформи.  С битката за прочистването на БСП Нинова пък дала пример за това как партията смята да управлява и държавата – като покаже, че е в състояние да подреди България така, че да се приключи с модела на корупция.

Напомнят и техните предложения - семейно подоходно облагане с намаляване на данъка на работещи родители, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане на физическите лица, безплатни детски градини и учебници. Сред другите идеи е по-сериозна роля на държавата, с инвестиции в ключови сектори.Водачите на листи на БСП пък били все известни професионалисти в икономиката, социалната политика, здравеопазването, правна реформа. Затова в листите има юристи, икономисти, лекари, специалисти в областта на социалната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай