БСП с готов специален Закон за Северозапада

Предвижда 100 млн. лв. държавни инвестиции ежегодно

БСП с готов специален Закон за Северозапада | StandartNews.com

„В тази твърде сериозна ситуация, в тази здравна криза и болка се доказа правотата на БСП. Време е да гледаме действията, а не думите. 4 години бяхме единствената опозиция, която искаше смяната на модела и разграждане на паралелната държава. Всички партии подкрепяха статуквото. БСП не се примири. Нашата алтернативност бе подложена на тежки изпитания. Настъпва ключовият момент да превърнем думите в дела, защото БСП има ясни и конкретни мерки за разрешаване на кризата и програма за дългосрочно управление на държавата“, обяви на среща със социалисти и симпатизанти председателят на БСП Корнелия Нинова по време на посещение в Белоградчик, в рамките на обиколката й във Видинска област.

Нинова присъства на представянето пред актива на листата от кандидати за народни представители на БСП във Видинска област с водач Филип Попов.

Лидерът на българските социалисти критикува хаоса в здравната система и за пореден път определи като пълен провал управлението на кризата.

Нинова напомни на присъстващите, че БСП има изготвен специален Закон за Северозапада, в който се предвижда създаване на нарочен Фонд за инвестиции, където от държавния бюджет да се отделят ежегодно 100 млн. лева. Средствата ще бъдат влагани в няколко направления:

  Производство и работни места

Образование, а за да се гарантират кадрите в региона се предвиждат стипендии с ангажимента младите хора да остават да работят в родния Северозапад

Жилищна политика за младите семейства

Общинско здравеопазване

Председателят на БСП подчерта, че Северозападът няма да се възроди без целенасочена държавна помощ.

Корнелия Нинова акцентира и върху тази част от програмата на БСП, където се планира специална реформа в политиката на държавата спрямо общините, като част от събраните данъци да остават в местните общности.

Лидерът на БСП призова съпартийците си да не се поддават на страха, насаждан от управляващите, и да гласуват, като упражнят вота си машинно, за да бъде зачетен реално гласът им. 

Социалистите от Белоградчик приветстваха председателя и аплодираха твърдото уверение на Нинова, че БСП няма никога да се коалира с ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай