Божков водач на две листи. Чакат го да се върне

Партията му подаде документи в ЦИК

Божков водач на две листи. Чакат го да се върне | StandartNews.com

Милиардерът Васил Божков ще води две от листите на своята партия "Българско лято" на изборите за 46-и парламент на 11 юли.

Това съобщи партийният лидер Борил Соколов при внасянето на подписи в Централната избирателна комисия за регистрацията на партията предаде БНТ. Соколов обаче не уточни кои листи ще оглави Божков. Очаква се обаче милиардерът да се върне за изборите в България.

"Българско лято" не участва пряко в изборите на 4 април, тъй като съдебната й регистрация се забави и партията не успя да се запише в ЦИК навреме. Партията на Божков използва лиситите на "Българско национално обединение на чалгаджията Георги Георгиев - Готи. БНО получи получи 2.95% (94 515 гласа).

Този път целта ни е да преминем 4-процентовата бариера за влизане в парламента, обясни днес Соколов.

Междувременно Васил Божков обяви на страницата си във Фейсбук своеобразен кастинг за кандидати за депутати от чужбина за 46-ото Народно събрание. "Ние вярваме, че България е там, където има дори един българин. В дискусията за бъдещето на страната ни трябва да могат се включат всички българи, независимо къде живеят. България е навсякъде. Станете първите кандидат-депутати от чужбина", се казва съобщението. За целта мераклиите трябва да попълнят формуляр с данни и да изпратят автобиография.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай