Борисов разказва приказки за министри и пита: Защо ни чегъртате?

Изведнъж бюджетът стана добър, каза Борисов

Борисов разказва приказки за министри и пита: Защо ни чегъртате? | StandartNews.com

Бойко Борисов влезе в нов литературен сюжет. След като миналия уикенд бе на поход по Вазовата пътека и прикачи „По жицата” към творчеството на патриарха на българската литература, днес лидерът на ГЕРБ отиде в Перник, за да чете приказки за министри.

"Вчера слуша ли на финансовия министър пресконференцията? Изведнъж бюджетът стана добър!", обърна се Борисов към топ финансиста Кирил Ананиев, който бе финансов министър в третия му екип.

"Сега ще звучи сякаш ви чета приказка. Може да я озаглавим "Приключенията на Асен Василев в чудния свят на финансите". Преди месец каза, че бюджетът е продънен и буферите са изчерпани. Ууу оставка - това го каза Радев. Той обаче отива в Брюксел, понеже се почувства свободен Асен Василев, и казва: Открихме 1.5 млрд за допълнителни разходи. Къде ги откри бе? Нали ми приписахте чекмеджета! В чекмеджета ли ги откри? В скринове?"., заяви възмутено Борисов.

"Приемаме, че в Харвард учат интелигентни хора. Той казва намерихме... Все едно 1.5 млрд. ги е намерил в горичката. И продължава: "Дефицитът ни е третият най-нисък в ЕС заедно с държавния дълг". Чакайте, това сега ли го разбрахте?", запита лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев казва само за няколко дни разлика: "Това ни дава устойчива икономика и свобода да реализираме националните политики". Защо искате да ни стържете? Че сме ви оставили най-добрите финансови показатели ли?!", риторично попита Борисов.

В Перник той се срещна с представители на областното ръководство на ГЕРБ-СДС.

"Здраве желаем, здравейте", поздрави хората Борисов, но ги помоли да се преместят на сянка заради горещото време. И добави: "Радев да дойде, с един дрон ме шпионираше, беше много забавно".

От областното ръководство на ГЕРБ-СДС подариха икона на Борисов и му заявиха: "Това е за най-успешния премиер в съвременната българска история, пожелаваме ви поредния успех и да ни водите в името на България". А Борисов отвърна: "Както е казано в Библията, без Господ нищо не може да се направи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай