Петък,

Борисов разказва приказки за министри и пита: Защо ни чегъртате?

От: СТАНДАРТ -
1619
Борисов разказва приказки за министри и пита: Защо ни чегъртате?
A
A
A

Бойко Борисов влезе в нов литературен сюжет. След като миналия уикенд бе на поход по Вазовата пътека и прикачи „По жицата” към творчеството на патриарха на българската литература, днес лидерът на ГЕРБ отиде в Перник, за да чете приказки за министри.

"Вчера слуша ли на финансовия министър пресконференцията? Изведнъж бюджетът стана добър!", обърна се Борисов към топ финансиста Кирил Ананиев, който бе финансов министър в третия му екип.

"Сега ще звучи сякаш ви чета приказка. Може да я озаглавим "Приключенията на Асен Василев в чудния свят на финансите". Преди месец каза, че бюджетът е продънен и буферите са изчерпани. Ууу оставка - това го каза Радев. Той обаче отива в Брюксел, понеже се почувства свободен Асен Василев, и казва: Открихме 1.5 млрд за допълнителни разходи. Къде ги откри бе? Нали ми приписахте чекмеджета! В чекмеджета ли ги откри? В скринове?"., заяви възмутено Борисов.

"Приемаме, че в Харвард учат интелигентни хора. Той казва намерихме... Все едно 1.5 млрд. ги е намерил в горичката. И продължава: "Дефицитът ни е третият най-нисък в ЕС заедно с държавния дълг". Чакайте, това сега ли го разбрахте?", запита лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев казва само за няколко дни разлика: "Това ни дава устойчива икономика и свобода да реализираме националните политики". Защо искате да ни стържете? Че сме ви оставили най-добрите финансови показатели ли?!", риторично попита Борисов.

В Перник той се срещна с представители на областното ръководство на ГЕРБ-СДС.

"Здраве желаем, здравейте", поздрави хората Борисов, но ги помоли да се преместят на сянка заради горещото време. И добави: "Радев да дойде, с един дрон ме шпионираше, беше много забавно".

От областното ръководство на ГЕРБ-СДС подариха икона на Борисов и му заявиха: "Това е за най-успешния премиер в съвременната българска история, пожелаваме ви поредния успех и да ни водите в името на България". А Борисов отвърна: "Както е казано в Библията, без Господ нищо не може да се направи".


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички