Петък,

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: Спрете разпродажбата на държавни имоти

От: СТАНДАРТ -
272
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: Спрете разпродажбата на държавни имоти
A
A
A

Г-н Радев, г-н Янев,  спрете разпродажбата на държавни имоти от областните управители! Текат задкулисни сделки за разпродажбата на България на частни лица. Не това е работата на служебния кабинет! С този призив излязоха днес БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Поводът за острата позиция и приложеното към нея писмо от името на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ към президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Стефан Янев е заповед № ДС-П-4/09.03.2021  на областния управител на Софийска област Радослав Стойчев, публикувана на страницата на областна управа за разпродажба на 112 държавни имота на територията на София област.

В писмото се припомня, че предходната областна управа, също със заповед на областния управител е забранила продажбата на държавни имоти на територията на Софийска област, с което е гарантирала държавното имущество.

„Според нас, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, настоящият областен управител явно с оглед на краткия мандат на един служебен кабинет е решил да разпродаде тези 112 имота по неясни причини. Ето защо остава подозрението, че „съществува задкулисно желание от определени хора и фирми да придобият тези имоти и затова е била задействана процедурата по продажбата им.““, пишат БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ. „Настояваме всички продажби на държавно имущество от служебния кабинет да бъдат спрени и областните управители в страната да бъдат ограничени да разпродадат държавното имущество. В противен случай ще стане ясно на българското общество, че служебният кабинет не е назначен, за да организира провеждането на изборите, не е и за това да покаже повече демократичност и морал в българската политика, а явно - за да удовлетвори интересите на група хора или фирми, които искат да придобият държавно имущество на ниски цени, се казва още в още позицията на партньорите от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Ето текста на писмото до президента Румен Радев:

До

Президента на Р България

г-н Румен Радев

                    Копие до:

Служебния министър-председател на Р България

г-н Стефан Янев

КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ с възмущение научихме, че служебното правителство и назначените от тях областни управи са започнали да разпродават държавни имоти.

Ние от КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ считаме, че функцията на служебния кабинет е единствено и само да организира извънредните парламентарни избори и да гарантира прозрачност и честност на изборния процес. Недоумяваме защо областният управител на Софийска област Радослав Стойчев е обявил със заповед № ДС-П-4/09.03.2021 г. на страницата на областна управа за разпродажба 112 държавни имота на територията на София област.

Предходната областна управа със заповед на областния управител забрани продажбата на държавни имоти на територията на Софийска област и по този начин гарантира държавното имущество. Настоящият областен управител явно с оглед на краткия мандат на един служебен кабинет е решил да разпродаде тези 112 имота и за нас има подозрение, че съществува задкулисно желание от определени хора и фирми да придобият тези имоти и затова е била задействана процедурата по продажбата им.

Настояваме всички продажби на държавно имущество от служебния кабинет да бъдат спрени и областните управители в страната да бъдат ограничени да разпродадат държавното имущество. В противен случай ще стане ясно на българското общество, че служебният кабинет не е назначен, за да организира провеждането на изборите, не е и за това да покаже повече демократичност и морал в българската политика, а явно - за да удовлетвори интересите на група хора или фирми, които искат да придобият държавно имущество на ниски цени.

Прилагаме списък с имотите обявени за продажба от областния управител на Софийска област, както и връзка към страницата на областна управа, където са обявени те.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com