Звън на китари оглася Гоце Делчев

Звън на китари оглася Гоце Делчев | StandartNews.com

Благоевград. Възродиха Международния фестивал на китарата в Гоце Делчев след няколкогодишно прекъсване. 23-то издание бе открито в четвъртък в Дома на културата. Форумът ще продължи до събота, като в него ще вземат участие десетки млади китаристи от страната. В програмата участват също и утвърдени музиканти от България и чужбина.

Фестивалът бе открит от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, който пожела на участниците успех в конкурсната програма и много незабравими и приятни моменти в града. В концерта, с който започна събитието, участваха маестро Огнян Вълев, Хаймо Хеншелман – цигулка, Карл-Филип Хеншелман – флейта (Германия), Нели Недева от Варна, Стефан и Ромелия Христови от Казанлък, Теодосий Цингилев от София, дуо „BRILANTE" - професор Йосиф Радионов – цигулка, и SUNNY – електрическа китара.

В петък и събота ще се проведат конкурсите в различните категории и възрастови групи. Закриването на фестивала е в събота от 18.30 ч. в Дома на културата, когато ще има концерт на лауреатите. Организатори на фестивала са община Гоце Делчев, Народно читалище "Просвета", Дом на културата и Ученически парламент при НПГ "Димитър Талев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай