„Зов за завръщане" на ловния сокол

„Зов за завръщане" на ловния сокол | StandartNews.com

Стара Загора. Природозащитниците от спасителният център за диви животни на Зелени Балкани стартират интересна инициатива, посветена на ловния сокол, която са нарекли „Зов за завръщане". През тази година в рамките на уникален проект за възстановяване на изчезналите от нашата фауна птици в центъра са се излюпили първите ловни соколчета. Техните щастливи стопани са им дали героични имена - Хала, Буря, Вихра, Волен, Вейо (Повей), Гръм и Мълния, с надеждата, че един ден те отново ще полетят в небето на България.

До сега те са живели под майчиното крило, но скоро щели да бъдат преместени в адаптационни волиери в Балкана и ще се нуждаят от разнообразна и питателна храна, витамини, хранителни добавки. „Станете част от тяхното пътешествие обратно към природата, осиновете ловно соколче, призовават от центъра. Таксата за осиновяването на една птица е 250 лева, а осиновителите ще получат свидетелство и снимка, както и постоянна информация за пътя и съдбата на осиновените от тях соколчета.


Осиновяването на диви животни в спасителния център е патент на старозагорското сдружение „Зелени Балкани" от доста години. Благодарение на нея и на щедри любители на природата – деца, ученици, цели семейства, фирми, предприемачи, се лекуват и възстановяват много изпаднали в беда птици и животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай