Знамена, цветя и концерти за 3 март в Монтанско

Знамена, цветя и концерти за 3 март в Монтанско | StandartNews.com

Монтана. В Монтана, Лом, Берковица, Вършец честването на 3 март започва с издигане на националния флаг пред сградите на местната власт. Навсякъде това ще направят кметовете, а в Монтана – под звуците на духовия оркестър "Дико Илиев". Музика от 10 часа ще звучи и на централния площад в Берковица, където ще свири прославената берковска духова музика. До паметника на освободителите на града – руски воини, ще бъдат поставени венци и цветя.

 

В Монтана на националния празник ще бъде посветен голям концерт на фолклорния състав "Огоста" и на танцовия ансамбъл "Пъстрина". Той ще се състои в голямата зала на младежкия дом. В навечерието на 3 март в художествената галерия на града бе открита изложбата "Мила, Родино", посветена на създателя на химна на България Цветан Радославов. Документите са от научния архив на БАН и музея и художествената галерия "Николай Павлович" в Свищов. Седмица преди това в залата на младежкия дом в Монтана бяха прожектирани филмите "Белият генерал" и "Героите на Шипка", предоставени от руския информационен център в столицата.

 

В Лом тържеството за националния празник ще се състои до паметника на дядо Цеко Войводата. След тържествените слова на същото място започва концерт на местни художествени състави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай