Злосторници унищожават вековни дървета в „Бедечка“

Злосторници унищожават вековни дървета в „Бедечка“ | StandartNews.com

Старозагорският кмет Живко Тодоров е разпоредил да блъде съставена комисия, която да изяснсни скандалните случаи и да сезира прокуратурата

Докато общината търси възможности за спасяването на дървесното богатство в парк „Бедечка" злосторници унищожават методично част от дърветата. Няколко чинара, два ореха и още паспортизирани дървета са умишлено изсушени по познатия вандалски начин - пробиване на дупки в ствола и пълнене с нафта или сол, алармираха с трегова природозащитниците от гражданското сдружение „Запазете Бедечка". Имало и директно отсечени дървета. Според защитниците на парка това е само началото на тази мръсна акция на хора, които не искат да има парк „Бедечка" в Града на липите.

Те настояват общината да спре тези вандалски набези и да не разрешава премахването на на нито едно дърво. Кметът създава комисия за унищожените дървета в кв. Бедечка.

От общината се реагирали светкавично на публикациите и снимките в социалните мрежи. Кметът Живко Тодоров разпореди създаване на комисия за изясняване на случаите, съобщиха днес от общинския пресцентър. Проверяващите ще бъдат от контролните органи в общината и представители на областната дирекция МВР. Комисията щяла да изготви материали и становища, които ще бъдат предоставени на прокуратурата в Стара Загора, за предприемане на последващи действия по разкриване на извършителите. „Няма да проявим никаква толерантност към нарушителите и вандалските ппояви в парка", уверяват от екипа на Живко Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай