Живо коледно дърво грейна в Града на липите

Живо коледно дърво грейна в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорци посрещат Коледата с живо иглолистно дърво, което тази вечер грейна пред общината за радост на стотици родители и деца на площада. За първи път не беше отсечена елха, а беше украсен 40-годишен кедър, който расте в група с други вечнозелени дървета пред кметстовото. Екоидеята на кмета Живко Тодоров подкрепиха и близо 60 малчугани, които получиха малки двегодишни кедърчета. Те ще могат да засадят „потомците" на коледното дърво, където пожелаят, заедно със своите родители.

Ритуалът по запалването на светлинките започна с любими коледни песни в изпълнение на детски формации. Малките старозагорци, изпълнили площада, заедно със своите родители, посрещнаха кмета на града Живко Тодоров, който ги приветства сърдечно и пожелавам на всички весели празници. След това направо от Лапландия пред общината пристигна и най-специалният гост на вечерта - дядо Коледа, за да донесе духа на най-любимия празник на малки и големи. Всички заедно отброиха секундите до магическото запалване на коледното дърво, което огря площада за всеобща радост. Празникът завърши с много настроение, многоцветни илюминации и танци на площада.

Освен пищната украса в центъра на града, за първи път още от 1 декември над 100 светещи елемента украсиха централния градски булевард „Цар Симеон Велики" на изток и запад по пешеходната зона. Светеща коледна шейна, дълга 4,5 м, пък ше радва малчуганите в култовата градинка до храма „Св. Николай". Наскоро тя бе изцяло обоновена с разноцветна настилки, нови храсти на насаждения и ефектно осветление.

В края на седмицата ще бъде открит и традиционният Коледен базар, на който и тази години със свои напитки и стоки ще гостуват австрийското посолство и австрийската търговска палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай