Жители на „Красна поляна“ посрещнали Нова година без ток

Жители на „Красна поляна“ посрещнали Нова година без ток | StandartNews.com

София. Жители на столичния квартал „Красна поляна" посрещнали 2015 г. без електричество и на студено. Много от електроуредите на хората вече са повредили, а празничното им настроение изчезнали веднага след първите няколко прекъсвания на тока, съобщава Нова тв.„Прекарахме празниците ужасно. На 31 спряха тока и не можахме да приготвим храна за празничната трапеза", споделя Илиана Сидери, една от потърпевшите.

Хората сигнализирали няколко пъти в ЧЕЗ, но така и не получили обяснение каква е причината за нарушеното подаване на електричество.

„Възстановиха ни електричеството в 23:10 часа, за да можем да изслушаме речта на президента. Това беше подигравка. Посрещнахме Новата година, завити с одеяла", допълни Сидери.

„От много време ни представляват проблем незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Това се дължи на жителите на кв. „Факултета", част от които са с прекъснато електрозахранване заради неплатени сметки", обясни пред Нова тв Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" към ЧЕЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай