Жандармерия пази летище Варна

Засилено полицейско присъствие след атентата в Бургас

Жандармерия пази летище Варна | StandartNews.com

Варна. Заради атентата на бургаското летище миналото лято, през целия сезон и на летище Варна ще има засилено полицейско присъствие. По разпореждане на главния секретар на МВР на аерогарата ще има допълнителни сили на жандармерията, обяви комисар Тодор Иванов, директор на Областната дирекция на полицията във Варна.

Поне 16 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани за лятото в курортите край Варна. За сигурността в "Златни пясъци" ще се грижат 12 от тях. Други 4-ма полицаи от страната ще съблюдават за реда в "Св.Св. Константин и Елена".

Традицията от последните години ще бъде спазена и по отношения на командироването на румънски полицаи в курортите. Двама униформени от северната ни съседка се очакват в началото на юни. Според шефа на Варненската полиция румънските полицаи вършат изключително добра работа в комплексите, където повечето туристи през лятото са техни сънародници.

И това лято в Морската градина ще има полицейски велопатрули. Не е ясно обаче колко полицаи ще въртят педали в парка, тъй като няма достатъчно от специфичните униформи. Само 4 са и изправните велосипеди, отбеляза комисар Иванов.

Продължава работата по формирането на Общинска полиция. Тя ще наброява над 30 униформени. Засега са преминали обучение и назначени едва няколко души, други са в процес на назначаване, посочи полицейският началник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай