Жандармеристи от Монтана тръгнаха из селата

За начало – заловиха мъж със 100 кг незаконен тютюн

Жандармеристи от Монтана тръгнаха из селата | StandartNews.com

Монтана. От тъмни зори в поделението на специализираните полицейски сили в Монтана цари оживление.

 

Събран е наличният състав, който трябва да поеме към селата на региона за операция срещу бандитите. Мъжете вече са получили указания – ще спират автомобили за проверка за крадени вещи, ще проверяват известните вече апаши на адресите им, ще разговарят с гражданите в селата. От тях получаваме най-добрата информация, те знаят всичко, което се случава в селата им, обяснява началникът на жандармерията в Монтана главен комисар Илиян Кънчев.

 

Съставът се разделя на три. Едни поемат към врачанското село Борован, други – към Белоградчик, а една част – към Бойчиновци.

 

В Бойчиновци ги посреща началникът на полицейския участък Николай Дамянов. Ситуацията в района е тежка, признава той. През 2013 са регистрирани 302 престъпления , 188 от които са разкрити. 93 са домовите кражби, 90 са извършени с взлом. Краде се всичко, което има стойност. Желязо, вещи, а напоследък – и храна. И апашите се специализират – продукция от полето не изчезва, но затова пък - от складовете. 15 т зърно са били откраднати това лято.

 

Кражбите се извършват от 400 души, обясни началникът. Най-тежкото е положението в селата Владимирово и Лехчево, в тях кражбите са най-много. През 2013 в района, в който живеят 10 000 души, е станало и едно убийство и 3 грабежа. Два от тях са разкрити.

 

От Бойчиновци жандармеристите поемат за село Мърчево. За по-малко от един час те попаднаха на 100 кг незаконен тютюн, укриван от местния жител П.В.

 

Акцията на жандармерията не е еднодневка, тя ще продължи по-дълго, обясни главен комисар Илиян Кънчев. Селата ще се сменят, хората – също. Но всеки ден ще патрулираме из проблемните села. Целта е апашите да разберат, че нито едно тяхно деяние няма да остане незабелязано. А потърпевшите, че властта е с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай