Затягат коланите в община Варна

Затягат коланите в община Варна | StandartNews.com

София. Биляна Раева е шеф на офиса морската столица в Брюксел

Максимално затягане на коланите на общинската администрация  разпореди временният кмет на Варна доц. Христо Бозов. Мерките се  налагат заради спрените разпоредителни сделки, от които са се очаквали приходи около 5 млн. лева. „Общинският съвет се въздържа  от извършването им заради желанието на хората, които протестират.“, обясни служебният кмет. 

Сред мерките, които ще бъдат взети, са ограничаване на представителните на общината, както и ползването на автопарка. Не са изключени и съкращения, каза още доц. Бозов. 

Той посочи , че за свиване на разходите може да се приеме и поемането на две длъжности от общински служители. Това касае и самия него, защото продължава да бъде и зам.-кмет по здравеопазването. Изклчително забавяне на обществените поръчки, понякога 10 месеца и резултатът е нулев." С тези думи кметът обясни приемането на оставката му. На два поста ще бъдат и служителите, които ще заменят подалите вече оставки шефове на  двете дирекции по европроекти и култура- Петър Радушев, Станка Димитрова и  Константин Камов ,шеф на общинското предприятие „Инвестиционна политика”.

Строгата финансова дисциплина налага освобождаване на апартамента в Брюксел, който държи община Варна и за който плаща над 1000 евро на месец.

Бившата евродепутатка Биляна Раева става новият шеф на офиса в столицата на ЕС, след като е спечелила конкурса на общината, представи я Бозов. Тя ще работи за партньорство на варненския бизнес с фирми от Европа, както и за кандидатурата на Варна за европейска столица през 2019. Първата й задача обаче е да бъде официално регистриран офисът на Варна в списъка на Кралство Белгия.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай