Зареден Калашник изплува край Свети Влас (ОБЗОР)

Зареден Калашник изплува край Свети Влас (ОБЗОР) | StandartNews.com

Зареден автомат "Калашников" и 2 пълнителя с патрони се появиха изненадващо на плажа в Свети Влас. Опасното бойно оръжие буквално е изплувало от морето на около метър дълбочина. Летовници, които са се къпели, са забелязали Калашника и веднага са съобщили в полицията. Минути по-късно целият район на плажа е бил отцепен от униформени.

Специализирана група оръжейни експерти са извикани на място, за да направят оглед и да опишат точния вид на автомата и боеприпасите.

"Оръжието е иззето своевременно, назначени са експертизи, които трябва да установят кога и къде е произведено, дали за притежанието му има издаден документ и дали фабричните номера не са заличени", коментираха запознати със случая. При първоначалния оглед експертите са установили, че Калашникът е в много добър вид и вероятно е произведен наскоро. Той е от десантен тип със сгъваем приклад.

По случая е образувано разследване, което трябва да установи как автоматът се е озовал в морето и защо е бил зареден с патрон в цевта. Една от версиите е, че вероятно собственикът му го е притежавал незаконно и е пожелал да се отърве от оръжието. Но не е имал възможност да го изхвърли на по-голяма дълбочина в морето. Според запознати не е изключено и да е извършен неуспешен опит за покушение, който се е провалил в последния момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай