Започна миенето на улиците в София

Започна миенето на улиците в София | StandartNews.com

От днес започна миенето на улиците в районите „Красно село", „Триадица - център", „Възраждане", „Оборище" и „Средец" в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община и уточниха, че процесът ще продължи до 26 август.

По време на миенето се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните зони за периода от 7.30 ч. до 16.30 ч. За същото време ще бъдат закривани участъците от „Синя (Зелена) зони" и „Служебен абонамент", а гражданите ще бъдат уведомявани предварително, допълниха от общината.

Консорциум „Титан София Център" ДЗЗД и Консорциум „Щрабаг Умвелтсървиз" ДЗЗД ще осигуряват поставянето на съответните знаци по временната организация на движението в съответствие със съгласувания график.

Авариен екип на „Софийска вода" ще бъде на разположение по време на лятното миене, ако възникнат проблеми с оттичане на отпадните води в дъждоприемните шахти. Фирми собственици на шахти се задължават да окажат съдействие и да отстранят проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна в същия период, съобразно своите задължения.

Преди измиване на каретата, „Центърът за градска мобилност" ще направи преглед на всички свои съоръжения и ще отстрани повредите.

Собствениците и водачи на превозни средства трябва доброволно да преместят автомобилите си, за да не пречат на почистващите машини. Ако не го направят, колите ще бъдат преместени принудително, съобщават от Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай