Започна да пропада новият участък на "Александър Малинов"

Започна да пропада новият участък на "Александър Малинов" | StandartNews.com

Започна да пропада новият участък на булевард "Александър Малинов" в столичния ж.к. "Младост", това съобщи БГНЕС. Деформираното пътно платно, което се намира над подземните тунели на метрото между станциите "Акад. Александър Теодоров-Балан" и Бизнес-парк, бе открито за движение на 22 август.

От заснетия материал става ясно, че неравности и пропадания има на поне три места в крайната дясна лента на пътното платно на булевард "Александър Малинов" по посока центъра. На местата, в които платното е деформирано е видно, че са били извършвани допълнителни строителни работи, за което говори и прекъсването на маркировката. Участъкът позволява развиването на висока скорост, което съчетано с неочакваното пропадане на пътя, може да доведе до загуба на управление на автомобила и дори до фатални последици за пътуващите или за пешеходците, които излизат от близката метростанция. Въпреки, че неравностите по трасето са поне от две-три седмици, общината не се е погрижила да обезопаси отсечката или поне да постави предупредителни табели.

Припомняме, че участъкът на бул. "Александър Малинов" бе открит преди 50-сет дни, три месеца след като в експлоатация бе пусната и отсечката от метрото от "Младост" 1 до Бизнес-парка. Изграждането на участъка, който е с три метростанции, излезе 44 млн. евро. По-късно стана ясно, че заради нарушения при тръжните процедури е наложена финансова корекция в размер на 6,2 млн.лв

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай