Закопчаха "червеното яке"

23-годишни младежи са закопчани са серия въоръжени грабежи в Русе

Закопчаха "червеното яке" | StandartNews.com

Русе. Грабителят с червеното яке, който разтрепери Русе след серия въоръжени грабежи, вече е в ареста. Полицията в дунавския град залови двама 23-годишни мъже за серията обири с пищови. Те са задържани са за три удара на игрални зали и за два опита за грабежи от хранителни магазини, съобщи шефът на русенската полиция комисар Светослав Първанов. 

Първият въоръжен обир от тази серия се случи на 12 ноември по улица “Плиска” в Русе. Последваха още два сходни престъпления в казина, а в града нападателят придоби известност като “грабителят с червеното яке”. В серията влизат и два опита за кражби от хранителни магазни, където хладнокръвни жени зад щанда успяха да прогонят въоръжените апаши.

Мъжете са закопчани на улицата вчера, казаха от полицията. Иззет е и газов пистолет, койтo се проверява дали е бил приспособен за бойни патрони. Според криминалистите е пресечена серия от въоръжени грабежи в града.

Последният удар на престъпното дуо е нощта сред Никулден. Тогава отново е било ударено казино, в което три часа след полунощ влязъл маскиран и въоръжен мъж. В този момент в залата били една жена, работеща като крупие, и двама клиенти. Нападателят им извикал: "Лягайте на земята!" и е поискал от служителката оборота. Грабителят успял да избяга със сумата от около 500 лв.

За двамата задържани е поискана мярка за задържане за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай