Яне Янев иска отвод на съдия по дело за касиране на вота

Яне Янев иска отвод на съдия по дело за касиране на вота | StandartNews.com

Лидерът на РЗС Яне Янев поиска отвод на съдия Иван Шекерлийски от Административен съд – Благоевград по делото за касиране на изборите за кмет в община Сандански. Никой не оспорва правото на магистрата да реши дадено дело по вътрешно убеждение, но не и преди да са изяснени всички относими факти и обстоятелства, което може да стане единствено след събиране на всички релевантни доказателства.

Няма как обаче да се изясни едно дело, когато са отхвърлени практически всички доказателствени искания на жалбоподателя и неговия процесуален представител, се казва в позиция на Янев и шефа на правния отдел на партията адвокат Емил Василев. РЗС има данни, че Шекерлийски е заставен да не си прави отвод и да претупа делото така, че да изпълни поръчка, но това скоро ще излезе наяве. „Ако той не си направи отвод ние няма да се явим на делото днес от 13:30 ч. и ще предприемем действия, с които ще покажем нагледно корупционни зависимости в Административен съд - Благоевград", предупреждава лидерът на РЗС.

Партията остро осъжда поръчковото правораздаване и счита, че в условия на демокрация чрез съдебни решения да се легитимират груби фалшификации на изборните резултати е недопустимо и опасно за правовия ред в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай