Ямбол изгражда система за управление на отпадъците

Ямбол изгражда система за управление на отпадъците | StandartNews.com

Ямбол. Ценовите оферти на кандидатите за изграждане на регионално депо ще бъдат отворени на 29 април, понеделник от 11.00ч. в зала 203 на община Ямбол.

Общо 7 кандидати участват в обявената обществена поръчка. Процедурата е в изпълнение на проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Ямбол, на стойност над 31 млн. лева, финансиран по ОП „Околна среда".

Строителството на Регионален център за неопасни отпадъци е единственото екологосъбразно и икономически ефективно решение на въпроса с отпадъците на Ямбол. Всяко отлагане на строителството рефлектира директно върху гражданите на Ямбол, а общината е принудена да плаща отчисления в размер на над 835 хил. лева за 2013 г. Сумата расте ежегодно, като през 2012 г. бе 522 703 лева.

Реализацията на първата фаза от проекта предвижда изграждане ан система за депониране на отпадъци, както и на обслужваща техническа инфраструктура и спомагателни съоръжения. Сред тях са хидротехнически съоръжения за отвеждане на повърхностни, дъждовни и инфилтратни води, помпени шахти, ретензионен басейн за пречистване на водите, два напорни водопровода, съща така строителство на асфалтов път, път за верижна техника и рампа за преминаване на дигата на съществуващото депо.

В хода на строителството ще бъде обявена обществена поръчка и за рекултивация на старото сметище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай