Всички стоки на Димитровградския пазар на един клик разстояние

Всички стоки на Димитровградския пазар на един клик разстояние | StandartNews.com

Хиляди артикули и стотици фирми, които работят на най-голямото тържище на открито на Балканите- в Димитровград, вече ще могат да бъдат открити само с един клик.

Информацията е събрана и освен чрез интернет, ще може да се търси и в киоски, разположени в специални кабинки, снабдени с климатици, с общ сървър и принтери, разположени край самия пазар.

Въвеждането на модерната технология за улеснение на бизнеса е финансирано по проект по Трансгранично сътрудничество между България и Турция, разработен от Димитровград в партньорство с турския град Узункюпрю.

За българската община, която е водеща по проекта, финансирането е за близо 600 000 лв, а за турската отпуснатите пари са 510 000 лева.

Освен информационния масив и съоръженията за използването му, по проекта Димитровград изгради и паркинг в близост до тържището.

Той е с площ 4 296 кв. и с капацитет за 86 коли, 6 автобуса, 9 камиона и беше открито от кметовете на Димитровград и Узункюпрюи Иво Димов и Енис Ишбилен, които прерязаха лентата заедно с президента на изпълнителния борд на търговско-промишлената палата в турския град Йълмаз Канбаз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай