Владика ръкоположи дякон в Разлог

Владика ръкоположи дякон в Разлог | StandartNews.com

Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена света литургия в храма „Свето Благовещение Богородично" в Разлог навръх храмовия празник.

Владиката и свещеници от епархията извършиха и водосвет за здраве на всички миряни и отдадоха почит и смирение към делата на всички светци. Стотици миряни, сред които и десетки деца, се стекоха в църквата на града за празничната служба. В храма бе ръкоположен в дяконски чин младеж от Сандански, който с това си звание става част от енорията. Неврокопският духовен хор към Неврокопска митрополия в Гоце Делчев огласи църквата с църковни песнопения.

Строежът на светата обител „Свето Благовещение Богородично" започва през 1924 г.. През 1936 г. е изографисан олтарът, след което се извършва неговото освещаване. В наши дни църквата има облик на една от най-привлекателните и красиво изографисани не само в Пиринския край. Това става с помощта на хора от града, желаещи да помогнат, благодетели, както и с подкрепата на община Разлог. На църковния празник в петък присъстваха кметът Красимир Герчев и заместникът му Венцислав Гърменов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай