Видин затъва в боклуци

Видин затъва в боклуци | StandartNews.com

Видин затъва в боклуци, съобщиха от общината. Заради отказ на работниците от фирмата „Титан АС", която чисти града, боклукът не се извозва от 5 март т. г. В селата на общината отказат е от декември миналата година. В нито едно от селата от Нова година боклукът не е извозван.

Работниците на „Титан АС" стачкуват ефективно заради неполучени заплати от юли миналата година. Общината превежда средства за услугата, но те се задържат от НАП заради дългове на фирмата в размер на 15 млн. лв. Общината има да погасява стари дългове към „Титан", натрупани през годините на предишния кметски мандат и наследени от сегашния.

Проблемът с боклука бе обсъден на кризисния щаб на общината. "Имаме три изхода", заяви след него изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов. "Да продължим да работим с „Титан", да преустановим договора или да организираме сами сметосъбирането и извозването", изреди той. За създаването на собствено звено към отдел „Екология" на общината решение трябва да вземе общинският съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай