Ветеран от войната стана почетен гражданин

Ветеран от войната стана почетен гражданин | StandartNews.com

На тържествена сесия общинският съвет в Симитли връчи званието „Почетен гражданин" на Атанас Чорбаджийски, който е ветеран от Втората световна война. Преди дни той навърши 90 години и това бе своеобразният подарък и благодарност на местната власт за юбилея му. Ветеранът от войната е шестият носител на почетното звание в Симитли. Под негово ръководство са построени повечето сгради в града, помагал е за строежите на частните къщи на хората, административната сграда на общината също е вдигната благодарение на знанията и уменията му. „Той е създал толкова много за Симитли, но с неговата скромност и доброта никога няма да го чуете да се похвали", сподели съветници. С бурни аплодисменти хората в залата поздравиха Атанас Чорбаджийски. Кметът Апостол Апостолов и председателят на общинския съвет Владимир Христов връчиха званието „Почетен гражданин" под форма на плакет на строителя на Симитли.

"За 90 години разбрах, че много обичам този град, можех да остана в София, в Благоевград, но тук съградих семейство, отгледах деца, беше село, което направихме град. Как да не обичаш Симитли, като знаеш поемата.. „Там дето се Пирин издига и Струма приятно шуми, нейде в красива долина се гуши село Симитли", заяви ветеранът от войната.

Той вярва, че населеното място ще продължи да се развива. „Моля се всички, които са в чужбина, да се приберат и да живеят и работят в страната. Благодаря за признанието и уважението към мен на общината, на кмета, който полага много усилия за развитието на родното ми място. Бъдете здрави и благодаря за тази голяма чест и признание, което направихте за мен", благодари бай Атанас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай