Вдигнаха с камиони града на истината в Пловдив

Вдигнаха с камиони града на истината в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. "Палатките, които в петък бяха разпънати пред сградата на Община Пловдив от симпатизанти на "България без цензура", бяха разчистени. Вдигнаха ги с камиони на общинска фирма "Чистота", обяви Дяко Дяков от офиса на движението под тепетата. По думите му по този начин Общината е нарушила гражданските права на протестиращите.

Освен това градската управа показала, че под тепетата има двоен стандарт - от една страна се давали разрешения за студенстките протести и за постоянните митинги срещу правителството, от друга страна палатковият лагер срещу кмета Иван Тотев бил забранен. В подкрепа на думите си Дяков показа документи, с които заедно с колегите му от движението щели да обжалват отказа да се разреши града на истината в Административния съд.

В петък лично инициаторът на "България без цензура" Николай Бареков откри палатковия лагер, който разпъна плакати с искане за оставката на Тотев. На извънреден брифинг в събота юристът от движението Кристиян Гошев съобщи, че Николай Бареков е дал Иван Тотев на прокурор за конфликт на интереси. Причината била, че 600 участници в Международния фолклорен фестивал през лятото били настанени в семейният хотел н градоначалника "Империал". От пловдивската фракция на "България без цензура" съобщиха, че 500 пловдивчани са заявили желание да влязат в движението само през последните няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай