Вдигат двойно скобата за неправилно паркиране в Бургас

Вдигат двойно скобата за неправилно паркиране в Бургас  | StandartNews.com

Глобите за неправилно паркиране в Бургас скачат почти двойни. Санкцията за поставена скоба се увеличава от 15 на 25 лева с ДДС, предупредиха от община Бургас.

"Целта на по-високите глоби е да се затегне дисциплината срещу нарушителите, както в Синята зона, така и в други части на града, където паркирането е забранено. Освен това цената не е актуализирана от пет години насам", коментираха от общината. От друга страна вдигането на санкциите е свързано и с по-високите разходи за гориво и работни заплати на общинските служители, отговарящи за обществения ред в града.

"Подготвили сме докладна записка за промяната на глобите, която ще внесем в общинския съвет. Ако предложението бъде прието, новите цени ще влизат в сила 14 дни след това", коментира шефът на Синята зона в Бургас Андрей Рунчев.

Очаква се новите глоби да влязат в сила от началото на следващата година. Твърде вероятно е от януари да поскъпне и таксата в Синята зона, която в момента е 1 лев за час. В момента се обмисля вариант за прогресиращ налог само при по-дълъг престой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай