Възстановиха пътя Монтана – Берковица

Възстановиха пътя Монтана – Берковица | StandartNews.com

Придошлата река Бързия отнесе временен мост и прекъсна движението по пътя Монтана – Берковица, съобщиха от областното пътно управление. От 4 май шофьорите стигаха до града под Ком през Вършец. От неделя сутринта отсечката е възстановена след денонощна работа на група строители. Усилията им сега се съсредоточават върху изграждането на основния мост, с който прииждането на Бързия няма да се отразява на движението.

Река Лом се разля и при село Дреновец потече по старото си корито, което е близо до къщи и градини. Те са наводнени, след оттеглянето на реката в община Ружинци ще решават как да върнат Лом в по-безопасното корито. Река Нечинска наводни етаж от къща и мазета на още 5 други в село Гюргич след изпускане на водни количества от препълнения язовир край селото. Изпускането е контролирано и не създава опасност за живота на хората, казаха от общината в Ружинци. И в село Плашивец от същата община се изплашиха от придошлата река, чието ниво стигна 1 м.

Коритото и е почистено, на само в рамките на селото, а преди да влезе в него – не. То е затлачено с върби, клони и камъни. Само в Чупрене посрещнаха прииждането на реката спокойни. След наводнение през 2014 общината си купи техника, с която само почисти коритата на всички реки в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай