Варна гаси светлините за един час

Варна гаси светлините за един час | StandartNews.com

Варна. Община Варна ще изключи осветлението на сградата си в центъра на града за един час. Това ще бъде част от световната инициатива "Часът на Земята", чиято цел е да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и да ги стимулира да заемат активна позиция в решаването им.

На 29 март 2014г. (събота) от 20,30 до 21,30 часа административният център на морската столица ще загуби блясъка на ефектното си осветление, но ще даде своя принос в предпазването на планетата от вредните влияния на човешката дейност, съобщиха от пресцентъра на общината.

В края на миналата година общинската администрация на Варна спечели наградата за "Най- зелен град". Еконаградата е приз на Националната кампания „Зелена България", финансирана по ОП „Околна среда 2007 – 2013 г" към МОСВ , в категорията „Община с най-висок процент газификация". Полученото тогава признание доказва, че политиките за устойчиво градско развитие на градската среда дават своя резултат.

Международната организация WWF провежда кампанията "Часът на земята" от 2007г., като България се включва през 2009г. През 2013г. в инициативата участват 103 града, културни институции, бизнеси и медии, а нейни посланици бяха известни актьори, музиканти и икономисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай