Валидираха пощенска марка с лика на Стария бряст

Валидираха пощенска марка с лика на Стария бряст | StandartNews.com

Сливен. Изпълнителният директор на "Български пощи" Валентин Петков и кметът на Сливен Кольо Милев валидираха най-новата марка "Старият бряст - Европейско дърво на 2014 година". Компания им правиха народният представител от БСП Деян Дечев и областният управител на Сливен Корнелий Желязков.

"Голямата заслуга за пощенската марка е на сливенския кмет Кольо Милев. Ние като организация, която се занимава с тези работи, сме му благодарни", обяви пред журналисти Валентин Петков.

Марката има тираж от 11 000 екземпляра. Веднага след валидирането й започна продажба на цена 1 лев бройката. Пликът към нея се продаваше по 65 стотинки. Пощенската марка е пусната в употреба като издание на тема "Екология 2014". Тя има специален пощенски печат в пощенска станция 8800-Сливен и ще се продава от понеделник до сряда включително. Автор на марката е художникът Тодор Ангелинов. В понеделник в Сливен се откри и филателна изложба, която е организирана от местната община със съдействието на филателен клуб "Млад филателист" към ПМГ "Добри Чинтулов".

"Тази пощенска марка е едно продължение на утвърждаването на Стария бряст като символ на Сливен. Целта е да вдигнем авторитета на града и да привлечем повече туристи. Всички турове в Сливен трябва да започват със снимка пред Стария бряст", каза пред журналисти Кметът на Сливен Кольо Милев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай