Вълчицата Лупи се появи за кратко пред репортери

Вълчицата Лупи се появи за кратко пред репортери | StandartNews.com

Вълчицата, която благоевградчани кръстиха Лупи, се появи пред група журналисти в зоопарка на града. Това съобщи репортер на "Стандарт" и уточни, че животното е било забелязано, когато е било спряно временно неговото издирване.

Ръководството на зоопарка е категорично, че животното не е опасно за хората и не затвори входа за посетители. Докато репортери снимаха празната клетка, изведнъж хищникът се показа над тях, но се подплаши от щракащите камери и фотоапарати и избяга. животното хукна към горната ограда на зоопарка, която води към ромската махала и пътя за мемориала „Памет и вяра". Оказа се, че там има дупка и вълчицата бяга през нея към близката гора. От зоологическата градина се надяват тя сама да се прибере в клетката си. В момента клетката е отворена, а вътре е поставена храна. Направена е и дупка в оградата на клетката, с надеждата, че вълчицата като огладнее ще се прибере. А другите два вълка са затворени в отделно помещение.

„Видяхме е няколко пъти, 2-3 пъти не успяхме да изстреляме стреличката, за да я упоим. Сега сме отворили вратата, сложили сме храна, направили сме дупка на горното заграждение", каза директорът на зоопарка Крум Попниколов. Ако въкът пак не се прибере сам, издирването отново щяло да се поднови, казаха от охраната. Вълчицата е с размери на немска овчарка. Животното е родено в зоопарка в Плевен и е докарано по-късно в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай