Вълчица избяга от зоопарка (ОБЗОР)

Вълчица избяга от зоопарка (ОБЗОР) | StandartNews.com

Вълчица избяга от клетката си в благоевградския зоопарк и вдигна накрак полицаи, огнеборци и ловци в неделя. Хищникът се е измъкнал от телената ограда рано сутринта. Сигнал за инцидента е подаден към 10,30 часа. 16-годишният Сашо Хаджиев от близката ромска махала се разхождал в района на зоопарка, когато изведнъж видял вълк да пие вода до чешмата. Веднага изтичал надолу и уведомил служителите. На място пристигнаха екипи на пожарната и полицията. Районът беше отцепен, хората в зоопарка евакуирани.

По-късно вълчицата бе локализирана в близост до клетката си. Пристигна и Димитър Иванов от Фондация "Четири лапи". Специалисти опитаха да примамят младото животно с парче месо и да го упоят със стрела, изстреляна с пушка от ветеринар. Но куче от ромската махала прогони с лая си вълчицата, това провали начинанието и тя излезе извън пределите на зоопарка. "Някои от квартала твърдят, че са виждали през последната седмица въпросната вълчица извън клетката. Тя явно излиза и се връща там, когато си поиска. Най-вероятно е подкопала земята някъде под мрежата и през дупката излиза на свобода", коментираха местни жители. От полицията увериха, че ще проверят твърденията им.

"Животното още няма и година, не е опасно, не бива да се създава излишна паника", каза шефът на зоопарка Крум Попниколов.

"Най-важно е да го заловим и да го приберем на мястото му. После ще се изясняват причините за бягството на хищника, който е с още 2 вълка в клетка на площ от поне 400 квадратни метра", споделиха служители на зоопарка. Проверява се и възможността някой да е срязал мрежата.

Гаф освободи мечките Явор и Калина

Бягството на вълчицата не е първият инцидент в зоопарка в Благоевград. Две мечки - брат и сестра, избягаха заради гаф на гледача на 15 април 2007 година. Мъжът забравил да заключи металната врата на помещението на Явор и Калина. Женската бе заловена на 100 метра от клетката, упоена и върната вътре. Мъжкарят обаче бе спипан на 200 метра от сградата на Младежкия дом, в района на тенис кортовете. Той също бе упоен и всичко завърши с хепиенд. За разлика от убития миналата година ягуар Алонсо, който избяга от клетката си в зоопарка в Ловеч. Виновният за бягството на мечки служител пък бе уволнен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай