В Лозница обсъдиха доклада за ОВОС на магистрала „Хемус”

В Лозница обсъдиха доклада за ОВОС на магистрала „Хемус” | StandartNews.com

Три пътни възела ще свързват аутобана с регионалната пътна мрежа в района

Бъдещата магистрала „Хемус" ще пресече община Лозница и ще премине в близост до три населени места в нея. Пътни възли край общинския център и селата Дралфа и Буховци ще свързват аутобана с регионалните пътища в района.
Това стана ясно на общественото обсъждане на доклада за ОВОС на магистрала „Хемус", който екип на Националната компания стартегически и инфраструктурни проекти представи в четвъртък пред местната общност.

На всеки 20 километра по магистралното шосе ще има зони за отдих, снабдени с места за паркиране и зелени площи, а контролен център, изграден на шосето между Русе и Велико Търново ще следи за трафика и състоянието на бъдещата магистрала.

Обсъждането, на което присъства и кмета на Лозница Айхан Хашъмов премина без въпроси, но събралите се в залата на местното читалище слушаха с видим интерес. Това е вторият мегапроект, за който в последните две години се казва, че ще прекоси малката лудогорска община и ще спомогне за икономическо оживление на стопанския живот в нея.

Миналата година местните хора имаха надежда, че техните селища ще се окажат близо до трасето на" Южен поток". В региона дори се забеляза оживление на пазара на земеделски земи, но осуетеното строителство на газопровода стопира сделките. Сега жителите на общината отново се надяват строежа на аутобана да не пропадне и да провокира икономическа активност в техните селища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай