В Хайредин ще скачат в дупки като гробове

В Хайредин ще скачат в дупки като гробове | StandartNews.com

Една от най-бедните общини във Врачанско е Хайредин. Хората там не помнят да са виждали основен ремонт на третокласната пътна мрежа повече от 30 години. Кметът на общината Тодор Алексиев е безпомощен. Бюджетът на бедната община е около 3 млн. лв. и парите не стигат за почти нищо.

Преди дни управникът взел решение, че ще пише писмо до премиера Бойко Борисов, министрите и народните представители за състоянието в оглавяваната от него община. Надеждата на Алексиев е, че някой ще го чуе и ще помогне. Хората в Хайредин се вайкат, че с темпото, с което се руши асфалта, скоро дупките ще заприличат на гробове по размер. В писмото Тодор Алексиев изтъква, че третокласната пътна мрежа не е ремонтирана основно повече от 30 години и лошото и състояние вече се превръща в опасност.

„Пътната настилка по цялото протежение на пътя, в рамките на общината е с изцяло износено асфалтово покритие, като частичните изкърпвания се разрушиха отново", категоричен е Алексиев.

Кметът допълва, че критичните точки са навсякъде. Почти нямало пътна отсечка без пукнатини и неравности.
„Има почти непроходими участъци, с огромни дупки и цялостно разбита настилка.

Гражданите се жалват, че чупят колите си, в резултат на неподдържаните пътища, автобусните превозвачи отказват да минават през община Хайредин, което създава големи неудобства и дискриминира жителите ни", казва още кметът. Алексиев е притеснен най-вече за децата, който всеки ден пътуват до училище. До детската градина в селото и средното училище пътуват близо 200 деца ежедневно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай