В Добрич искат официално честване на 25 септември, подобно на Съединението

В Добрич искат официално честване на 25 септември, подобно на Съединението | StandartNews.com

Новоучреденото гражданско сдружение "Български съюз Добруджа" /БСД/ с председател Николай Нейчев обяви, че от юли стартира подписка за обявяването на деня на Добрич 25 септември, за официален празник.

"Искаме датата да стане официален празник, подобно на 6 септември - деня на Съединението, защото на тази дата майка България е върнала в пределите си южна Добруджа" - обясни Нейчев, като добави, че подписката ще бъде внесена в община град Добрич преди 25 септември, а след това и в НС чрез депутатите от Добрички регион. Той обяви, че сдружението е създадено в края на април с идеята да обедини хора, които милеят за Добрич и Добруджа.

"Ние сме надпартийни, не сме нито леви, нито десни, а шовинисти. В годините стана ясно, че Добрич е далеч за всички политически сили и затова сме съсредоточени изцяло върху региона. Тук нищо не се случва, не предлагаме нищо на младите хора и Добрич е един много скучен град. Искаме това да се промени" - каза Нейчев.

За да направят промени, хората от сдружението ще участват със своя листа на местните избори за общински съветници. Нейчев бе председател на общинската структура на партията на Бареков в Добрич и в отговор на въпрос заяви, че е напуснал партията, след като е видял, че не се изпълняват поетите ангажименти от предизборни кампании. Той коментира, че голяма част от хората, повярвали в Бареков са разочаровани и дори изказа предположение, че 70-80 на сто от тях ще се влеят в редиците на БСД.

Според него и колегите му досегашният модел на управление в Добрич е изчерпан, като по думите му решенията в общинския съвет не се вземат от партии, а от хора, които правят пазарлъци. В момента БСД има структура само в Добрич, но Нейчев заяви, че през зимата ще бъдат създадени структури и в другите общини в областта и каузата ще бъде не само Добрич, а Добруджа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай