В АУБ умуват за нов президент

В АУБ умуват за нов президент | StandartNews.com

Благоевград. Комисия по избор на нов президент на Американския университет в България ще бъде назначена скоро. В нея ще бъдат включени представители от Настоятелството, администратори, преподаватели и студенти. Изборът трябва да стане през пролетта, тъй като настоящият президент д-р Майкъл Истън ще се оттегли от поста през лятото на следващата година. Това заяви Мариан Келър, председател на Настоятелството.

Д-р Истън обяви намерението си да приклячи мандата си следващото лято още при подписване на споразумението през 2012 г., когато застана начело на висшето учебно заведение в Благоевград. „Д-р Истън ръководи нашата институция във вълнуващи времена и спомогна за налагането на АУБ като първокласен университет на световно ниво. Той служи с огромна всеотдайност на нашата общност и по този начин вдъхновяваше всички нас. От името на Настоятелството на АУБ бих искала да изразя нашата признателност към д-р Истън за неговата служба в полза на университета, той оставя след себе си трайна следа и ще липсва на всички ни", каза Мариан Келър.

„За мен беше чест и признание да се завърна отново в България и да поема президентския пост за втори път. Моята съпруга и аз наистина се наслаждаваме на живота в Благоевград и сме силно привързани към университета, студентите, преподавателите и служителите му. Смятам, че да приключа своята дългогодишна активна кариера в сферата на висшето образование именно в АУБ е привилегия за мен", сподели 71-годишният президент на АУБ. Той има забележителна дългогодишна кариера в сферата на академичното управление в САЩ и по света. Успешно ръководи АУБ от 2005 до 2007 г., както и сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай