Уволниха подкупните доктори от старозагорската ТЕЛК

Уволниха подкупните доктори от старозагорската ТЕЛК | StandartNews.com

Стара Загора. Всички членове на 3-та Трудово-експертната лекарска комисия при старозагорската болница „Киркович", които бяха арестувани в началото на юли с обвинения за участие в организирана престъпна група за длъжностни престъпления и вземане на подкуп са уволнени.

Те са подали молби за прекратяване на трудовите им правоотношения и със заповед на директора са освободени, съобщиха мотивите от регионалната здравна инспекция в Стара Загора в петък.

Шефката на ТЕЛК-а д-р Надежда Тодорова все още е в ареста с постоянна мярка за неотклонение. Останалите двама членове – д-р Нели Канева и д-р Мария Жекова, както и секретарката Димка Русева, бяха освободени под паричнна гаранция. Въпреки това изненадващо комисията започна отново работа преди 10-ина дни. „При нас няма официални обвинения срещу тях, а и много експертни закрючения чакат решение, мотивира тогова решението си шефът на болницата д-р Петър Атанасов.

От здравната инспекция и ръковоковдствота на старозагорската болница уверяват, че разформироването на 3-ти ТЕЛК няма да доведе до напрежение сред чакащите за освидетелстване през август. Мединските експертизи щели да бъдат разпределени между останалите комисии, а чакащите щели да бъдат уведомени за новата дата, на която трябва да се явят за разглеждане на техните документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай