Ути нахрани стотици банскалии със 100 килограма месо

Ути нахрани стотици банскалии със 100 килограма месо | StandartNews.com

Банско. Незабравимо кулинарно шоу спретна Ути Бъчваров за жителите и гостите на Банско. В уникалния си готварски съд, направен от челото на парен локомотив, с диаметър 1.80 м, известният кулинар сготви винен кебап. Накрая почерпи с вкусната гозба стотиците присъстващи.

В огромния тиган цвърчаха 100 килограма месо от свинска плешка, 60 кг. кромид лук, 10 кг. праз лук, 5 кг. моркови, 10 кг. домати и солидно количество подправки. За да поддържа шоуто, Ути наряза 40-те връзки магданоз пред очите на стотиците мераклии, които се стекоха на централния площад в Банско да се насладят на атрактивното готвене и да вкусят от гозбата на известния кулинар.

Трима души помагаха на Ути Бъчваров за подготовката на продуктите за винения кебап. Доброто настроение бе подсилено с изпълненията на самодейни състави към читалище „Никола Вапцаров", които пяха народни песни и успяха да вдигнат на хорото много от присъстващите. Докато чакат гозбата да стане, всички се стоплиха с червено вино. Още по-атрактивно шоу очаква жителите и гостите на Банско след десетина дни. На откриването на зимния сезон Ути Бъчваров заедно с местни кулинари ще приготви най-дългия суджук, с който ще се нахранят 800 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай