Унищожиха 25 км бракониерски мрежи

Унищожиха 25 км бракониерски мрежи  | StandartNews.com

25 километра бракониерски рибарски мрежи, въдици и щкошове, конфискувани при проверки във водоемите в Кърджалийска област, бяха унищожени до кърджалийското село Островица, в района на яз. Студен кладенец. Те са открити най-вече до двата големи язовира „Кърджали" и „Студен кладенец".

Акцията е на кърджалийския офис на Дирекция „Рибарство и контрол"при Изпълнителната агенция по рибарство и контрол в Бургас. На унищожаването присъстваха представители на областна администрация, общината, полицията, жандармерията и ловно-рибарското сдружение. От Пловдив специално за операцията пристигна и Христомир Копчев, началник на отдел „Рибарство и контрол – Южна България".

През 2015 г. са санкционирани 47 бракониери, сред които има и рецидивисти, някои са натрупали глоби от 10 000 до 45 000 лв.", съобщи Кольо Ангелов, главен експерт на офиса на дирекцията в Кърджали. Той сподели, че сериозен проблем са малкото хора, които контролират водоемите в цялата Кърджалийско. Едва трима експерти са на терен, четвъртият се занимава с издаване на билети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай