Училище по танци през ваканцията в Перник

Училище по танци през ваканцията в Перник | StandartNews.com

Училище по танци за деца организира през ваканцията Общинският младежки дом в Перник. Всеки ден някоя от формациите към дома отваря врати за свободни посещения и дава възможност на децата да се учат на хоро, модерен балет, хипхоп и др. Забавления за децата с танци, песни и рисуване предлага и Обединеният детски комплекс.

Най-богата и разнообразна програма за ваканцията предлага по традиция Регионалният исторически музей. Там майсторите Светослав Желязков и Румен Димитров показват на децата как се правят керамични съдове и фигури на истинско грънчарско колело.

След заниманията в грънчарската работилница децата слушат с интерес факти за Априлското въстание, представени занимателно от музейни специалисти. В програмата са включени занимания по декорация на керамични съдове, усвояване на тънкостите на витражната техника, работа с материали за рециклиране, филинг. В реставраторското ателие децата се запознават с различни техники и материали и сами опитват да лепят счупени съдове. В занимания по фолклор малките посетители на музея се запознават с музикални инструменти, песни и танци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай