Ученици от Кърджали творят в памет на Нели Черкезова

Ученици от Кърджали творят в памет на Нели Черкезова | StandartNews.com

За осма поредна година на кърджалийското училище „Йордан Йовков" проведе своя Празник на изкуствата „Денят на Нели". Рожденият ден на Нели Черкезова, възпитаник на училището, която завинаги остана на 22 години, отново се превърна в тържество на младите таланти. Нейните стихове, есета и рисунки вдъхновиха поредното поколение деца творци, които изляха в слово и багри своите творчески пориви на тема „Може! Всичко е възможно..." .

В конкурса за рисунка участваха 76 художници, а в различните литературни жанрове писаха 50 ученици и учители. Сред наградените са Дуйгу Бейсим с учител Мария Илиева, Кумру Риза с учител Цветана Иванова, Ебру Халил с учител Камелия Чавдаров, Диана Табакова, възпитаничка на г-н Веселин Тенчев, Мария Бумбарова и Веселина Ангелова, възпитанички на Мария Илиева, Зеррин Мехмедали и Минчо Боуклиев с преподавател Росица Русева.

Първото място за стихотворение си поделиха Александър Гинчев с преподавател Еленка Стефанова и Шадие Хасан с ръководител Здравка Пандова. В категория есе бяха отличени Симона Яворова, Ферит Фейзула и Мелис Вели. Поощрителна награда получиха Ивайло Пламенов и Зехра Дауд. Грамоти бяха връчени на учителите Росица Русева за разказ и Здравка Тодорова за есе. Директорат на училището Недялка Кюпрюджиева и д-р Тодор Черкезов отличиха със специална награда -стъклопластика, изработена от кърджалийски художник Михаела Пашова.

Семейство Черкезови, под чийто патронаж се провежда празника, изказаха специални благодарности на ръководството на училището, на учителите, организирали събитието и на учениците, участници в конкурсите. Д-р Черкезов и неговата съпруга поощриха изявилите се ученици. Програмата бе допълнена от изказвания на близки и приятели на семейство Черкезови и рецитиране на авторски творби, посветени на Нели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай