Ученици честват Деня на водата

Ученици честват Деня на водата | StandartNews.com

Дирекция „Национален парк Рила" и РИОСВ – Благоевград организират честване на Световния ден на водата. м 10,00 ч. в кабинета по „Химия и опазване на околната среда" на Обединен детски комплекс в областния център експерти ще направят презентация „Водните ресурси на НП „Рила".

Ще бъде експонирана и изложба на тема „Една молекула вода разказва...". Час по-късно при въжения мост на р. Благоевградска Бистрица ще се извършат полеви измервания с участието на ученици от Пето СОУ „Георги Измирлиев" и Обединен детски комплекс. Специалисти ще разкрият стандартите за качество на водите и околната среда, ще проведат и еко - викторина с награди.

Учениците ще измерят определени показатели на водата – електропроводимост, рН, разтворен кислород, наситеност с кислород, температура, мътност. Резултатите от проведените измервания ще бъдат сравнени с нормите за качество на водите.

Целта на тези мероприятия е младите хора да се ангажират с проблемите, свързани с качеството на водите, както и с осезаемото усещане за недостига на прясна вода в резултат от климатичните промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай